Brexit ehmatas: kolmandik brittidest plaanib vähendada kulutusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti naelad
Briti naelad Foto: SCANPIX

Tarbijakäitumist uuriva Retail Economicsi küsitlus näitas, et umbes kolmandik brittidest plaanib Brexiti tõttu vähendada välisreise ja loobuda suurtest ostudest.

37 protsenti vastajatest teatas, et nad lähevad üle säästurežiimile loobudes näiteke televiisorite, mööbli ja teiste kalliste asjade ostmisest, samuti ei kulutata enam nii palju puhkustele, edastab mtv.fi.

Pigem puhatakse nädalalõppudel kodumaal, mitte ei minda välisreisile. 

Viiendik on mures Ühendkuningriigi tuleviku pärast ja nad arvavad, et riigi lahkumine Euroopa Liidust kahandab nende jõukust ja elatustase langeb.

«Brittidest tarbjad on mures, kuna ei ole teada, mis saab Suurbritannias edasi, eriti kardetakse majanduslangust, töötuse suurenemist ja kõige kallinemist. Selle tõttu on näha tendentsi kokkuhoiule,» teatas uuringufirma esindaja Richard Lim.

Limi sõnul on seni Suurbritannia suureks majandushoovaks olnud jõukad kodanikud ja nende tarbimine, kuid kui hakatakse raha kokku hoidma ja kulutusi vähendama, on oodata majandusseisakut.

Küsitlusele vastas pärast Ühendkuningriigis läbi viidud referendumit ja lahkumise pooldajate võitu 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles