The Guardian: Uus-Meremaa väikelinnas on palju vabu töökohti ja odavaid eluasemeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa lipp
Uus-Meremaa lipp Foto: SCANPIX

Briti väljaande The Guardian teatel ootab Uus-Meremaal asuv Kaitanga väikelinn innukalt uusi elanikke, kuna seal on palju vabu töökohti ja odavaid eluasemeid.

Lõunasaarel asuv 800 elanikuga Kaitanga aslustas kampaaniat, mille eesmärgiks on meelitada inimesi sinna kolima.

Uutele elanikele pakutakse võrdlemisi odavalt, 230 000 Uus-Meremaa dollari (160 000 euro) eest nii maja kui maa. Pakkumine on eelkõige suunatud suurlinnades elavatele peredele, kellel on seal keeruline toime tulla.

Ilusa loodusega Kaitanga asub Clutha maakonnas, mille juhi Bryan Cardogani teatel on seal vaba 1000 töökohta, kuid puuduvad inimesed, kes neil kohtadel töötaksid.

«Kui ma ise jäin töötuks ja mul oli pere toita, siis Cluthasse kolimine andis mulle uue võimaluse. Tahame pakkuda sama võimalust teistele uusmeremaalastele, kellel võib samuti olla töö leidmisega probleeme,» teatas kohalik juht.

Cardogan on eriti uhke selle üle, et neil ei ole noorte töötuse probleemi, kuna paregusel hetkel on vaid kaks noort tööta.

«Meil on noorte töötus kahe peal. Mitte kaks protsenti, vaid kaks inimest,» teatas juht.

Cardogani sõnul eelistavad uusmeremaalased elada oma majas või korteris ja tulla ise ilma teiste abita toime, kuid praeguses majandusolukorras on siiski palju neid, kes toime ei tule.

Suurlinnades on kõik kallis, eriti aga eluasemed ja pajude jaoks jääb oma maja või korter unistuseks.

Clutha kaks põhilist tööstusharu on piimatööstus ja juurviljade külmutamine, kuhu on vaja hädasti töökäsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles