Boris Johnson ei kandideeri Konservatiivse Partei juhiks (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni endine linnapea ja lahkumiskampaania eestvedaja Boris Johnson (vasakul) ja Suurbritannia peaminister ning jäämise kampaania liider David Cameron
Londoni endine linnapea ja lahkumiskampaania eestvedaja Boris Johnson (vasakul) ja Suurbritannia peaminister ning jäämise kampaania liider David Cameron Foto: AP/Scanpix

Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust toetanud Boris Johnsoni sõnul ei kavatse ta kandideerida eelseisvatel Briti Konservatiivse Partei juhivalimistel.

Briti Konservatiivne Partei teatas sel nädalal, et hakkab valima endale uut juhti, kes asendaks lahkuvat David Cameroni.

Kandidaatide esitamine läks lukku täna Eesti aja järgi kell 14. Pärast seda lepivad konservatiivide parlamendisaadikud kokku kahes juhikandidaadis, kelle seast peavad parteiliikmed valima võitja. Tulemust on oodata septembri algul.

«Olles kolleegidega asju arutanud ja võttes arvesse olukorda parlamendis, olen jõudnud järeldusele, et see isik ei saa olla mina,» ütles Johnson pärast seda, kui tema euroskeptikust liitlane Michael Gove oli teatanud, et kavatseb ise tooride liidriks pürgida.

«Minu rolliks jääb see, et pakun järgmisele konservatiivide juhtkonnale igasugust võimalikku toetust,» lisas Johnson täna Londonis peetud kõnes. Tegemist oli sama sõnavõtuga, millest eelnevalt oli oodatud seda, et Johnson teatab peaministriks pürgimisest.

Johnsoni sõnul pakkus hääletus võimalust riiki ja ühiskonda ühendada. «See on meie võimalus taastada Suurbritannia positsioon sõltumatu, iseseisva ja autonoomse rahvana,» ütles ta.

Kandideerimisest on teiste seas teatanud EL-i jäämist pooldanud siseminister Theresa May, ühendusest lahkumist toetanud justiitsminister Gove, töö- ja pensioniminsiter Stephen Crabb ja ettevõtlusminister Sajid Javid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles