Istanbuli lennujaama ründajad tahtsid pantvange võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks arvatavatest ründajatest Istanbuli rahvusvahelise Atatürki lennujaama terminali ees kõndimas.
Üks arvatavatest ründajatest Istanbuli rahvusvahelise Atatürki lennujaama terminali ees kõndimas. Foto: SCANPIX/REUTERS

Istanbuli Atatürki lennujaama enesetaputerroristid plaanisid võtta mitukümmend inimest pantvangi, edastas täna Türgi meedia.

Kokku hukkus teisipäevaõhtuses rünnakus Türgi kõige suuremas lennujaamas 44 inimest. Tegemist oli kõige ohvriterohkeima terrorirünnakuga Türgis sel aastal.

Terroristid kavatsesid võtta mitukümmend pantvangi, vahendas valitsusmeelne ajaleht Sabah. Kuna nende tegevus äratas lennujaama turvatöötajates kahtlust, alustati rünnakut plaanitust varem, kirjutas ajaleht.

«Nende üleriide, mille alla olid peidetud enesetapuvööd, tõmbasid kuuma ilma tõttu kodanike ning ühe politseiniku tähelepanu,» lisati.

Türgi meedias on levinud teated, et rünnaku organiseerijaks oli Tšetšeeniast pärit Ahmet Tšatajev, kes oli ajalehe Hürriyet väitel Islamiriigi (ISIS) Istanbuli raku liider.

Väidetavalt organiseeris ta sel aastal kaks pommirünnakut Istanbuli Sultanahmeti turismipiirkonnas ning Istiklali ostutänaval, vahendas Hürriyet.

Ajalehe sõnul üürisid kolm rünnaku läbi viinud isikut Istanbulis ka umbes aastaks korterit.

Istanbulis Atatürki rahvusvahelises lennujaamas korraldatud terrorirünnaku toimepanijad olid pärit Venemaalt, Usbekistanist ja Kõrgõzstanist, ütles eile Türgi ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles