Kes on võimalik Cameroni mantlipärija Theresa May?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Konservatiivse Partei juhiks võib saada Theresa May.
Briti Konservatiivse Partei juhiks võib saada Theresa May. Foto: SCANPIX

Briti konservatiivist siseminister Theresa May suutis hoida Brexiti kampaania ajal piisavalt neutraalset joont, mis tõttu peetakse just May'd üheks tõenäolisemaks kandidaadiks David Cameroni kohale.

59-aastast May'd teatakse kui pikaaegset euroskeptikut ja migratsiooni teemades karmima joone pooldajat. Konservatiivide parteisisese lõhestumise kaasa toonud Euroopa Liidu referendumi küsimuses kuulus naine jäämise pooldajate hulka, kuid hoidis oma seisukoha eksponeerimisel madalat profiili.

«Eelmise nädala rahvahääletuse järel vajab meie riik tugevat liidrit, kes juhiks meid läbi poliitiliselt ja majanduslikult raskete aegade,» ütles May eile.

 «Me vajame meie riigi jaoks uut, julget ja positiivset tulevikuvisiooni,» sõnas May, rõhutades, et vajadust ELi kuulumist uuesti rahvahääletusele panna ta ei näe.

Nüüd, kus karismaatiline Londoni ekslinnapea Boris Johnson teatas eile, et tema Cameroni asendada ei kavatse, lahutab May'd konservatiivide uue juhi kohast vaid justiitsminister ja Leave-kampaania vedaja Michael Gove.

Väljaande The Sunday Times sõnul arvavad paljud erakonna parlamendiliikmed ja ministrid, et ainult May on võimeline partei lõhestunud osapooli ühendama.

May'd on oma riietumisstiili tõttu võrreldud ka kuulsaima konservatiivi Margaret Thatcheriga.

May on õppinud Oxfordi ülikoolis geograafiat, töötanud lühiajaliselt finantssektoris (Bank of England'is). Tema poliitiline karjäär algas 1986. aastal kui May valiti Londoni linna nõunikuks.

Alates 1980. aastast abielus pankurist Philip May'ga, lapsi neil ei ole. Oma hobidena on May nimetanud jalutamist ja kokandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles