Tooride juhikandidaat Gove sel aastal lahkumiskõnelusi ei alustaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Gove.
Michael Gove. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix

Briti konservatiivide parteijuhi ning peaministri kandidaat Michael Gove ütles täna, et ei algataks sel aastal lahkumiskõnelusi Euroopa Liiduga.

Gove'i kommentaar ei saa ilmselt sooja vastuvõtu osaliseks EL-i liidrite seas, kes on õhutanud Londonit alustama Brexiti hääletuse järel kõnelusi nii kiiresti kui võimalik.

Gove kandideerib tagasi astunud David Cameroni asemele ning kavatseb enda sõnul kindlasti Suurbritannia lahkulöömisprotsessi lõpule viia.

Kandidaatide esitamine läks lukku eile Eesti aja järgi kell 14.00. Pärast seda lepivad konservatiivide parlamendisaadikud kokku kahes juhikandidaadis, kelle seast peavad parteiliikmed valima võitja. Tulemust on oodata septembri algul.

Kandideerimisest on teiste seas teatanud ELi jäämist pooldanud siseminister Theresa May, ühendusest lahkumist toetanud justiitsminister Gove, töö- ja pensioniminister Stephen Crabb ja ettevõtlusminister Sajid Javid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles