Iisraeli lasteaeda tabas hilisõhtul palestiinlaste rakett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hebroni lähedal avas terrorist reedel tule juudiperekonna auto pihta, mis ümber paiskus. Surma sai pereisa ning haavata tema naine ja kaks last.
Hebroni lähedal avas terrorist reedel tule juudiperekonna auto pihta, mis ümber paiskus. Surma sai pereisa ning haavata tema naine ja kaks last. Foto: NASSER SHIYOUKHI/AP

Iisraeli lõunaosas tabas reede hilisõhtul Gaza sektorist tulistatud rakett lasteaiahoonet, keegi siiski viga ei saanud, teatas armee.

Sõjaväe teatel tekitas plahvatus ainelist kahju, kuid hilise aja tõttu möödus rünnak seekord inimohvriteta.

"Rakett tulistati Gaza sektorist ja see kahjustas Sderoti linnas hoonet. Keegi haavata ei saanud," kirjutati armee teadaandes.

Iisraeli meedia informatsiooni kohaselt sai tabamuse lasteaed.

Meditsiinitöötajad kinnitasid, et andsid sündmuskohal abi kahele šokiseisundis inimesele.

Varem päeval avas terrorist tule juudiperekonna auto pihta Hebronist lõunas, surma sai üks ja haavata kolm inimest.

"Terrorist avas tule perekonna auto pihta Hebronist lõunas asuval maanteel Al Fawari läheal. Auto paiskus teelt välja. Surma sai perepea ning haavata tema naine ja kaks last," täpsustas armee.

Hommikul lasi Iisraeli politsei Hebronis maha palestiina naise, kes üritas pussitada Iisraeli piiripolitseinikke.

Rünnakud leidsid aset kohe pärast seda, kui Iisrael oli teatanud, et sulgeb Hebroni piiripunkti ja kärbib palestiinlaste terrorirünnakutest põhjustatud kulude katteks Palestiina omavalitsusele eraldatavat maksuraha.

Alates oktoobrist kestnud vägivallas on hukkunud vähemalt 212 palestiinlast, 33 iisraellast, kaks ameeriklast, üks eritrealane ning sudaanlane. Iisraeli on sel aastal Gazast tulistatud 13 raketti.

Olukorda pingestavad ka pidevad palestiinlaste noarünnakud. Viimane sellelaadne vapustas avalikkust neljapäeval, kui 17-aastane palestiinlasest teismeline tungis 13-aastase juuditüdruku tuppa ja tappis magava lapse noahoopidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles