Iisrael sulges Hebroni ja ümbritsevad külad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Israeli sõdurid sulgesid täna palestiinlaste rünnakute tõttu okupeeritud Läänekalda suurima elanike arvuga linna Hebroni ja selle ümbruse külad.

Kinni pandi linna viivad väravad ja tõketega suleti teed piirkonna küladesse. Lahti jäi vaid Hebroni põhjaosast Halhuli kaudu Jeruusalemma viiv maantee.

Armee teatas eile Hebroni sulgemisest ja piirkonda lisapataljoni toomisest.

Hebron on olnud oktoobris alanud vägivallalaine üks keskseid piirkondi. Vägivallas on hukkunud vähemalt 214 palestiinlast, 34 iisraellast, kaks ameeriklast, üks eritrealane ning sudaanlane.

Armee sõnul on palestiinlased teinud umbes 80 rünnakut Hebroni piirkonnas elavatele iisraellastele. Hebronis elab umbes 200 000 palestiinlast ja keset linna on rangelt valvatav enklaav, milles elavad juudi asunikud.

Neljapäeval tungis 17-aastane palestiinlasest teismeline Hebroni lähedal Kiryat Arba asunduses 13-aastase juudi tüdruku tuppa ja tappis magava lapse noahoopidega. Turvamehed lasid tapja maha.

Reedel sai surma 48-aastane juudi mees, kelle autot Hebronist lõunas tulistati. Ründajateks peetakse palestiinlasi.

Iiraeli armee tegi täna piirkonnas läbiotsimisi, kuid kellegi kinnipidamisest andmeid ei ole.

Armee pressiesindaja ütles, et Hebroni sulgemisega püütakse surmavate rünnakute ahelat katkestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles