Bangladesh: pantvangivõtjad olid kohalikud, mitte ISIS

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Bangladeshi pealinna Dhaka restoranis 20 pantvangi jõhkralt tapnud džihadistid olid kohaliku rühmituse, mitte äärmusliku Islamiriigi (IS) liikmed, teatas siseminister täna.

«Nad on Jamaeytul Mujahdeen Bangladeshi liikmed,» ütles siseminister Asaduzzaman Khan. «Nad ei ole Islamiriigiga seotud.»

Rühmitus on Bangladeshis juba üle kümne aasta keelatud.

Islamiriik võttis vastutuse eile eriüksuste tormijooksuga lõppenud pantvangidraama eest, mille jooksul raiusid islamistid surnuks 20 välismaalast ja tapsid tulevahetuses kaks Bangladeshi politseinikku.

Politsei on avaldanud 11 tundi kestnud piiramise lõpus maha lastud kuue ründaja nimed ja fotod. Seitsmes ründaja võeti kinni ja Bangladeshi luure on asunud teda üle kuulama.

Khan ütles, et kõik ründajad olid haritud ja suurem osa neist rikastest perekondadest. «Nad olid kõik kõrgelt haritud ja ülikoolis käinud noormehed. Mitte keegi ei olnud medresest.»

Vastuseks küsimusele, miks neist islamivõitlejad said, ütles Khan, et see on moodi läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles