Bagdadi autopommiplahvatuse ohvrite arv on tõusnud 131ni (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) enesetapuründaja surmas pühapäeva varahommikul Iraagi pealinnas Bagdadis autopommiplahvatusega vähemalt 131 inimest, teatas uudistekanal Al-Jazeera selle aasta rängima rünnaku ohvrite arvu täpsustades.

õhkeainelastis auto õhiti Karrada linnaosa rahvarohkes kaubanduspiirkonnas, kus paljud inimesed olid paastukuu ramadaani lõpu tähistamiseks oste tegemas.

Autopommirünnakus sai viga umbes 200 inimest.

Plahvatuse tagajärjel süttis põlema mitu ümberkaudset maja ning tuletõrjujad ja päästetöötajad jätkasid kustutustöid veel 12 tundi hiljem.

Rünnaku eest võttis sotsiaalmeedias vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS), teatas monitooringufirma SITE.

ISi teatel on rünnak osa käimasolevast julgeolekuoperatsioonist ja suunatud Iraagi šiiade enamuse vastu, keda sunniitlik rühmitus peab ketseriteks.

Plahvatus korraldati nädal aega pärast seda, kui valitsusväed vallutasid tagasi ISi Iraagi kantsi Fallujah'.

Bagdadi idaosas sai pühapäeva hommikul teises plahvatuses surma viis ja viga 16 inimest. Politsei sõnul oli tegemist isetehtud lõhkekehaga, selle rünnaku eest ei ole seni keegi vastutust võtnud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles