Ametnik: Istanbuli rünnaku korraldaja töötas Gruusia luures (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Istanbuli Atatürki lennujaamas teisipäeval toimunud terrorirünnaku arvatav korraldaja Ahmed Tšatajev oli president Mihhei Saakašvili ajal Gruusia luure agent, teatas Gruusia parlamendi kaitse- ja julgeolekukomisjoni esimees Irakli Sesiašvili.

«Kahjuks oli Ahmed Tšatajev Saakašvili võimu ajal luureagent. Tal oli Gruusia operatiivpass, mida ta kasutas operatiivmissioonide asjus paljudes riikides reismiseks,» ütles Sesiašvili telekanalile Rustavi-2.

Istanbuli Atatürki lennujaamas teisipäeva õhtul korraldatud relva- ja enesetapurünnakus sai viimastel andmetel surma 45 inimest. Vigastatuid on üle 200.

Türgi võimude sõnul olid terrorirünnaku toimepanijad pärit Venemaalt Dagestanist, Usbekistanist ja Kõrgõzstanist.

USA kongressi sisejulgeolekukomitee esimees Michael McCaul ütles reedel, rünnakute korraldaja on tšetšeen Ahmet Tšatajev.

Tšatajevi praegune asukoht on teadmata, kuid väidetavalt oli ta olnud äärmusrühmituse Islamiriik nõndanimetatud sõjaministeeriumi mõjukas liige. Rühmitus rünnaku eest vastutust võtnud ei ole.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles