Kolmepäevane sadu on nõudnud Hiinas 50 elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Lõuna-Hiinas on tugevad vihmasajud nõudnud kolme päeva jooksul 50 inimese elu, 12 inimest on kadunud ja tuhanded majad kokku varisenud, teatasid üle kallaste tõusnud Jangtse jõe äärsete piirkondade ametnikud.

Hubei provintsis on neljapäevast alates surma saanud 27 inimest ja 12 on tänini kadunud. Üleujutuspiirkonnast on evakueeritud või vajab provintsivõimude abi ligi 40 000 inimest.

Vihma tõttu on kokku varisenud või tõsiselt kannatada saanud ligi 15 000 maja ja hävinud saak 500 000 hektaril. Hubei võimud hindavad kahju 580 miljonile dollarile.

Mägises Guizhou provintsis Hiina edelaosas on pärast reedest maalihet, mis mattis enda alla terve küla, leitud 27 surnukeha, teatas Dafangi maakonna valitsus. Seitse inimest on vigastatud.

Suviste mussoonvihmade ajal on sajud Lõuna-Hiinas tavapärased, kuid see aasta on olnud erakordselt märg.

Riigitelevisoon näitas Ida-Hiinas Anhui provintsis tänavatel paatidega sõitvaid inimesi. Kohalike võimude teatel on seal alates 18. juunist paduvihmade tõttu surma saanud 18 ja kadunud neli inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles