Rheini jõel ootab edasipääsu 249 laeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küljeli vajunud Waldhof Rheini jõel.
Küljeli vajunud Waldhof Rheini jõel. Foto: SCANPIX

Saksamaal Rheini jõel möödunud nädalal kaubalaevaga Waldhof juhtunud õnnetus seiskas laevaliikluse, mistõttu ootab edasipääsu 249 laeva.

Väävelhappelastiga laev läks küljeli Loreley kalju juures Wiesbadeni lähistel 13. jaanuari hommikul.

Päästeoperatsioonide pressiesindaja Uwe Gilberg-Rindsfüsser ütles Spiegel Online’ile, et ei taha spekuleerida liiklusseisaku pikkuse üle.

«Jõgi on laevaliikluse jaoks suletud ja me ei oska ikka veel öelda, kui kaua päästetööd kestavad,» ütles laevandusameti esindaja Reutersile. «See võib võtta vähemalt nädala, võimalik, et rohkemgi.»

Liiklus sel suurel tuiksoonel on suletud Mainzi ja Koblenzi vahel.

Päästetöötajad ootavad pontoonide saabumist, mida on vaja laeva stabiliseerimiseks ning nelja kraanat, mis aitaksid laeva tõsta kivisest jõepõhjast üles.

Gilberg-Rindsfüsseri oletusel peaksid kaks kraanat jõudma kohale homme.

Ludgwigshafenist Antwerpeni suundunud laeval olnud väävelhape oli mõeldud keemiakontsernile BASF.

Neljast meeskonnaliikmest kaks (tšehh ja sakslane) jäid kadunuks ja neid pole siiani leitud. Waldhof kuulub Saksa transpordifirmale Lehnkering.

Laevaõnnetuse põhjus on siiani ebaselge.

Firmad, kelle laeva ootavad jõel edasipääsu, kaotavad iga päev ligi 2000 eurot (31 300 krooni), rääkis Spiegelile Saksa Föderaalse Veeteede ja Laevandusameti (WSV) esindaja Ralf Schäfer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles