Fico: ma usun Briti referendumi tulemuse austamist poliitikute poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia peaminister Robert Fico
Slovakkia peaminister Robert Fico Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu eesistuja Slovakkia peaminister Robert Fico usub, et Briti poliitikud austavad oma rahva väljendatud soovi lahkuda EList.

«Me ei suuda ette kujutada, et see võiks kuidagi peatuda,» ütles Fico Tšehhi televisioonis arutelul oma Tšehhi kolleegi Bohuslav Sobotkaga.

«See on teoreetiliselt võimalik, kuid ma tõesti ei kujuta ette, et Briti poliitikud astuvad vastu referendumi tulemusele,» lisas ta.

Pärast 23. juunil Suurbritannias korraldatud Euroopa Liidust lahkumise rahvahääletuse šokeeriva tulemuse selgumist on spekuleeritud, et Ühendkuningriigi poliitilised juhid võivad referendumi tulemuse tühistada.

Slovakkia võttis pooleks aastaks ELi eesistumise üle reedel, nädal pärast brittide hääletust.

Reedel algatas väike paremäärmuslik partei, millel on Slovakkia 150-kohalises parlamendis 14 saadikut, petitsiooni samalaadse referendumi läbiviimiseks. Rahvahääletuse korraldamiseks on vaja koguda 350 000 allkirja.

Naaberriigis Tšehhis ütles president Miloš Zeman neljapäeval, et annab endast parima referendumi korraldamiseks Tšehhi ELi ja NATO liikmesuse üle.

Sobotka aga ütles arutelul Ficoga, et Tšehhi vasaktsentristlik valitsus ei korralda referendumit EList või NATOst lahkumise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles