Kanada peaminister osales geiparaadil (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada peaminister Justin Trudeau lehvitas paraadil rõõmsalt vikerkaarelippu.
Kanada peaminister Justin Trudeau lehvitas paraadil rõõmsalt vikerkaarelippu. Foto: Ian Willms/AFP

Kanada peaminister Justin Trudeau tegi ajalugu, kui osales pühapäeval esimese ametisoleva valitsusjuhina riigis geiparaadil Torontos.

Peaminister kandis paraadil Kanada lippu, millel vahtraleht oli ümbritsetud vikerkaarevärvidest ja tervitas inimesi kättpidi.

Trudeau lubas paraadil kõneledes muu hulgas, et sooneutraalseks alustatakse ka dokumentide muutmist, kuid ei osanud täpsustada, kuidas see praktiliselt võiks välja näha. Valitsus aga juba uurib peaministri kinnitusel võimalusi, kuidas seda kõige edukamalt teostada.

Parlamendi alamkoda võttis juunikuus kolmandal lugemisel vastu seaduse, millega muudeti rahvushümni sõnad sooneutraalseks. Parlament võttis vastu seaduse, millega ingliskeelse hümni fraas "in all thy sons command" asendati sooneutraalse väljendiga "in all of us command". Muudatuse algatajate sõnul viitas sõna "son" (poeg), justkui ei võikski naised tõelised patrioodid olla.

"Kõik see on osa ajaloolist kaart, mis liigub õigluse täideviimise suunas," rõõmustas peaminister.

Trudeau teavitas juunikuu lõpupäevil ka, et Ottawa tühistab detsembris viisanõude Mehhiko kodanikele. Trudeau Liberaalne Partei lubas juba läinud aasta valimiskampaania ajal nõude tühistada, ent see on viibinud pärast liberaalide valitsuse ametisse astumist mullu novembris.

"See samm teeb Mehhiko sõprade jaoks Kanada külastamise lihtsamaks ja kasvatab samal ajal meie kohalikku majandust," ütles Kanada peaminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles