Otsingualus leidis EgyptAiri lennuki allakukkumispaigast inimkehaosi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Deep Ocean Search Ltd uurimis- ja otsimisalus John Lethbridge Alexandria sadamas
Firma Deep Ocean Search Ltd uurimis- ja otsimisalus John Lethbridge Alexandria sadamas Foto: SCANPIX

Mauritiuse firma Deep Ocean Search Ltd (DOS) uurimis- ja otsimisaluse John Lethbridge meeskond leidis Vahemerest EgyptAiri lennuki Airbus A320 allakukumispaigast inimkehaosi, mis suuretõenäosusega kuuluvad selle lennuki pardal olnutele.  

Egiptuse lennuõnnetuse uurimise komitee teatel suundus laev Alexandriasse, kus leiud antakse üle Egiptuse prokuratuuri ametnikele, edastab Reuters.

Laev läheb Vahemerele veel ühele kontrollretkele, lootuses leida veel lennuõnnetusega seotut.

Airbus A320 kukkus 19. mail alla Vahemere kohal, olles teel Prantsusmaalt Pariisist Egiptusse Kairosse. Kõik pardal olnud 66 inimest hukkusid.

Õnnetuse põhjus ei ole veel teada, kuid lennuki mustad kastid leiti üles ja neid uuritakse.

Leitud lennukitükid jõudsid möödunud nädalal Kairosse, kus eksperdid üritavad nende põhjal teada saada, mis võis õnnetuse põhjustada. Ollakse seisukohal, et tegemist ei olnud terroriakti ega sabotaažiga, pigem tekkis ootamatu tehniline rike.

Musta kasti salvestiselt paljastus, et enne allakukkumist tekkis lennukis suits, mis viitab et kuskil lahvatas tulekahju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles