Briti rahandusminister soovitab ettevõtte tulumaksu langetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways on üks nendest Briti ettevõtetest, mis on pärast Brexiti otsust teatanud hoiatuse kasumi vähenemise kohta.
British Airways on üks nendest Briti ettevõtetest, mis on pärast Brexiti otsust teatanud hoiatuse kasumi vähenemise kohta. Foto: Steve Parsons/PA Wire/Press Association Images

Briti rahandusminister George Osborne soovitab langetada ettevõtte tulumaksu 20 protsendilt alla 15 protsendi, et suurendada firmade riigis edasi tegutseda, kui Suurbritannia peaks rahvahääletuse tulemusena Euroopa Liidust lahkuma.

See lähendaks Briti ettevõtte tulumaksu Iirimaa omale, mis on 12,5 protsenti, ja aitaks vältida nende kolimist näiteks sinna.

Pärast 23. juuni rahvahääletust on Briti nael tugevasti nõrgenenud ning mitmed firmad, nagu EasyJet ja British Airwaysi emafirma IAG ning kinnisvarafirma Foxtons avaldanud hoiatuse kasumi vähenemise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles