Iiri valitsusest on kahe päevaga lahkunud viis ministrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetus Iiri peaminister Brian Coweni kabinetile on järsult vähenenud pärast ELi ja IMFi abipaketi vastuvõtmist.
Toetus Iiri peaminister Brian Coweni kabinetile on järsult vähenenud pärast ELi ja IMFi abipaketi vastuvõtmist. Foto: SCANPIX

Iiri valitsusest on kahe päeva jooksul tagasi astunud viis ministrit ja oodatakse ka kuuenda lahkumist.

Lisaks eile tagasi astunud välisminister Micheal Martinile on viimase 24 tunni jooksul tagasi astunud veel neli ministrit: tervishoiuminister Mary Harney, justiitsminister Dermot Ahern, transpordiminister Noel Dempsey ja kaitseminister Tony Killeen. Oma kohalt on tänase päeva jooksul lubanud lahkuda ka ettevõtlusminister Batt O'Keefe, vahendas BBC.

Üleeile oma erakonna Fianna Fail parlamendiliikmete seas usaldushääletuse võitnud peaminister Brian Cowen nimetab enne kevadel toimuvaid üldvalimisi nüüd eeldatavasti ametisse uue valitsuse.

Toetus Coweni kabinetile on järsult vähenenud pärast ELi ja IMFi abipaketi vastuvõtmist seoses riiki tabanud võlakriisiga.

Istung Iiri parlamendis seisati täna 15 minutiks, kui vihane opositsioon nõudis, et peaminister neile selgitaks, kes õigupoolest riiki valitseb. Tööpartei liider Eamon Gilmore ütles, et pole 20 aasta jooksul olnud olukorras, kus inimesed ei tea, kas riigil on valitsus ja kes sinna kuuluvad.

Opositsioon ja Coweni vastased tema enda erakonnas nõuavad, et peaminister saadaks parlamendi laiali ja kuulutaks valimised juba praegu välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles