Läti koalitsioon otsib pedagoogidele palgaraha

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis.
Läti peaminister Māris Kučinskis. Foto: AFP/SCANPIX

Läti valitsuskoalitsiooni erakonnad jõudsid kokkuleppele, et pedagoogide palgareformist saab tuleva aasta eelarve tähtsaim küsimus, teatas peaminister Māris Kučinskis täna ajakirjanikele.

Küsimusele, millisest allikast reformi rahastatakse, vastas Kučinskis, et koalitsiooniosalised jõudsid tänasel nõupidamisel üksmeelele, et reform on esmatähtis ja seetõttu ei ole välistatud, et muud valdkonnad jäävad lisarahast ilma. Seega rehkendatakse tuleva aasta eelarve sellest lähtudes, rõhutas peaminister.

Haridus- ja teadusminister Kārlis Šadurskis meenutas, et reformiks nähti juba ette 27 miljonit eurot, 16 miljonit leitakse veel ministeeriumi eelarvet ümber jaotades ning riigieelarvest tuleb leida 4,5 miljonit.

Läti valitsusel tuleb leida reformi jaoks veel 9,3 miljonit eurot, sest 30. juuni nõupidamisel jõuti kokkuleppele mitte sundida omavalitsusi internaatkoole ülal pidama ja reformi jaoks vajaliku raha puudujääk suurenes 4,8 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles