Rootsi politsei: festivalidel aset leidnud kümned ahistamisjuhtumid on sarnased (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norrköpingi Bråvalla festival
Norrköpingi Bråvalla festival Foto: SCANPIX

Rootsis möödunud nädalalõpul toimunud muusikafestivalidel leidis aset kümneid seksuaalse ahistamise juhtumeid, mis on politsei teatel sarnased.

Rootsi väljaannete andmetel sai Norrköpingis aset leidnud Bråvalla festivali, mis on Rootsi suurim muusikafestival, järgselt politsei viis teadet vägistamise, ühe vägistamiskatse ja 15 seksuaalse ahistamise kohta.  

Bråvallas vägistati 20-aastane naine ajal, mil laval laulis Rootsi praegu üks tuntumaid staare Zara Larsson. Naine oli lava ees rahvamassis kui juhtum aset leidis, kuid pärast rünnakut õnnestus tal end ründaja haardest vabastada ja ta pääses põgenema.

Samal festivalil üritas veel üks mees naist vägistada. Selles juhtumis tõukas mees naise aia vastu, kuid juhuslikult lähedusse sattunud inimesed nägid olukorda ja naine päästeti.

Karlstadis toimunud Putte i Parken festivali külastajad tegid politseile 30 avaldust seksuaalse ahistamise kohta. Noorim ohver oli seal vaid 12-aastane.

Politsei sõnul on kõik seksuaalrünnakud sarnased ja ohvriteks olid 12 – 20-aastased naised.

Naiste sõnul ümbrites neid grupp mehi, keda võis olla seitse ja kes hakkasid nende keha katsuma ning üritasid riided seljast tõmmata.

Kuna kontsertidel oli palju rahvast, siis jäid seksuaalse ahistamise juhtumid tähelepanuta.

Karlstadis võeti politsei poolt möödunud nädalalõpul kinni kaks poissi, kes on alaealised asüülitaotlejad ja kes samuti festivalil naisi ahistasid. Hiljem nad vabastati ja viidi põgenike majutuskeskusse tagasi.

Möödunud reedel arreteeriti Bråvallas 25-aastane mees, keda kahtlustatakse vägistamises. Kaks naist nägid mees Tenacious D kontserdi ajal kummaliselt käituvat ja teatasid temast politseile. Politseiga võttis kontakti naine, kes teatas, et see mees vägistas ta.

Pärast möödunud nädalalõpu mitu festivali on Rootsi politsei pidanud kinni veel isikuid, keda kahtlustatakse seksuaalses ahistamises. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles