Sakslased mõnitavad tagasiastunud Farage'i (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Farage lahkumas pressikonverentsilt, kus ta teatas UKIPi esimehe kohalt tagasiastumisest.
Nigel Farage lahkumas pressikonverentsilt, kus ta teatas UKIPi esimehe kohalt tagasiastumisest. Foto: SCANPIX

Saksamaa poliitikud ja meediaväljaanded reageerisid tormiliselt eilsele avaldusele, kus Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP) liider Nigel Farage teatas oma tagasiastumisest partei esimehe kohalt. 

Paljude kriitikute arvates käitub Farage vastutustundetult, sest astub tagasi just hetkel, mil Suurbritannial on vaja konkreetset plaani Euroopa Liidust lahkumiseks.

Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) aseesimees Alex Schäfer süüdistas Boris Johnsonit ja Nigel Farage'i valetamises: «nad valetasid, ajasid inimesed vihaseks, tekitasid kaose ja nüüd jooksevad minema. Johnson ja Farage näitavad, et nende jaoks on rahva arvamusest olulisem nende isiklik heaolu. »

Saksamaa Euroopa Liidu asjade minister Michael Roth mõistis samuti Farage'i otsuse hukka ja ütles: «natsionalistid ja populistid Euroopas on väga sarnased – oma väljaütlemistes demagoogilised ja oma tegudes häbiväärsed.»

Europarlamendi Euroopa Rahvapartei fraktsiooni liider Manfred Weber oli samuti UKIPi endise liidri suhtes kriitiline: «Farage ütleb, et ta tahab oma elu tagasi. Ta peaks hoopis mõtlema nende brittide elude peale, kelle ta Euroopast välja ajas.»

Kriitikanooli ei saatnud Farage'i suunas vaid poliitikud. Saksamaa ajalehed ütlesid samuti sõna sekka.

Konservatiivne päevaleht Die Welt pani oma loo pealkirjaks «Järjekordne liider on britid reetnud,» viidates ka Boris Johnsoni otsusele Konservatiivse Partei liidriks mitte kandideerida.

«Nüüd, mil Farage näeb end võitjana ja kuulutas referendumi toimumise päeva enda jaoks iseseisvuspäevaks, ta lahkub. Kohutavalt argpükslik käitumine. Valetaja.» Niimoodi kirjutas Farage kohta Süddeutsche Zeitung (SZ).

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles