Komojedov: Vene Balti laevastikus vallandati 36 admirali ja ohvitseri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa mereväelased mälestusüritusel.
Venemaa mereväelased mälestusüritusel. Foto: SCANPIX

Venemaa Balti laevastikus kõrvaldati oma ametiülesannete täitmiselt 36 admirali ja ohvitseri, ütles ajakirjanikele Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees admiral Vladimir Komojedov.

«Presidendi seadlus käis 36 inimese kohta. Ametist tagandati laevastiku ülem ja staabiülem neid reservi arvamata, operatiivosakonna ülem, laevastikubaasi ülem ja teised,» ütles Komojedov.

Tema arvates lasub osa süüd ka kaitseministeeriumil ja kõrgemalseisvatel asutustel, mis ei ole Balti laevastikule piisavat tähelepanu pööranud, sest tänaseks on 70 protsenti laevadest oma aja ära teeninud ja suundumus lahingukoosseisu uuendamisele ilmnes alles hiljuti.

Komojedovi sõnutsi on etteheiteid mitte ainult laevastiku lahinguvalmidusele, vaid ka tagalateenistusele, meremeeste toitlustamisele. Tuvastati toidumoonaga sahkerdamine.

«Algatati kriminaalasi, käib uurimine,» ütles Komojedov, lisades, et tagandatuid ei ole millegagi õigustada.

Samas külastas duumasaadik hiljuti haiglas viibivat endist laevastikuülemat Viktor Kravtšukki. «Talle tehti teine operatsioon, ütles, et esitas raporti reservi arvamiseks veel 10. mail. Kui inimene on haige, võinuks kuidagi leebem olla,» arvas Komojedov.

Teadupoolest tagandas kaitseminister armeekindral Sergei Šoigu Balti laevastiku ülema viitseadmiral Viktor Kravtšuki ja staabiülema viitseadmiral Sergei Popovi nende ametitest, sest inspekteerimine tuvastas tõsiseid puudujääke lahinguettevalmistuses, samuti moonutusi ettekannetes asjade tegeliku seisu kohta. Ta taotleb nende sõjaväeteenistusest vallandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles