Liam Foxist Briti peaministrit ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liam Fox Tallinnas.
Liam Fox Tallinnas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Briti konservatiividest parlamendisaadikud hääletasid täna viie erakonnajuhi ja peaministri kohale kandideerija seast välja endise kaitseministri Liam Foxi.

Esimese hääletusvooru tulemused:

Theresa May: 165

Andrea Leadsom: 66

Michael Gove: 48

Stephen Crabb: 34

Liam Fox: 16

Võitlust David Cameronist vabanevale erakonnajuhi ja peaministri kohale jätkavad seega May, Leadsom, Gove ja Crabb. Seejuures kogus suursoosikust siseminister May rohkem hääli, kui ülejäänud kandidaadid kokku.

Konservatiivide parteijuhiks pürgijad said oma kandidatuuri esitada kuni 30. juunini, selle jaoks oli neil tarvis vähemalt kahe parlamendiliikme toetust. Et võimule pürgijaid on rohkelt hääletavad tooridest parlamendisaadikud salajastel hääletustel seni, kuni alles jääb ainult kaks kandidaati.

Igas voorus annab oma hääle 330 konservatiivist parlamendi alamkoja rahvasaadikut, kõige vähem hääli saanud kandidaat langeb konkurentsist. Lõpliku valiku teevad kõik parteiliikmed – mitte ainult rahvaesindusse kuulujad – posti teel. Cameroni asendaja peaks selguma septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles