Briti konservatiivide juhi kohale on jäänud kolm kandidaati, juhib May

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May
Theresa May Foto: SCANPIX

Briti konservatiivide uue juhi kohale on jäänud võistlema kolm kandidaati, viimati teatas teisipäeval oma loobumisest töö- ja pensioniminister Stephen Crabb.

Crabbi poolt hääletas esimeses hääletusvoorus 34 konservatiivist seadusandjat, Theresa May poolt 165. Crabb ütles BBC-le, et kutsub oma poolehoidjaid toetama Mayd.

Siseminister May, kes tegi juunikuise referendumi eel kampaaniat Suurbritannia jäämise nimel, seisab nüüd neljapäeval järgmises hääletusvoorus vastamisi Brexiti pooldajate, energeetikaministeeriumi nooremministri Andrea Leadsomi ja justiitsminister Michael Gove'iga.

May lähim konkurent Leadsom kogus esimeses voorus 66 häält. Viimaseks jäi endine kaitseminister Liam Fox.

Uuest konservatiivide juhist saab Briti uus peaminister. May on lubanud peaministriks saades Ühendkuningriigi Euroopa Liidust välja juhtida, kuid mitte alustada protsessi enne aasta lõppu. Ta on nimetanud end erakonda ühendavaks pragmaatikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles