Video:naine sünnitas karudest kubisevas taigas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirnõi lähedane tee
Mirnõi lähedane tee Foto: SCANPIX

Venemaa Siberis Sahha Vabariigis läks naine, kelle rasedus oli jõudnud 40. rasedusnädalani, koos mehega kalale, kuid tal algas sünnitus.

Paar ruttas tagasi autosse, kuid masin jäi taiga soisel alal mutta kinni ning nad kutsusid kiirabi metsa, kuid kuna sõita oli pikk tee, siis võttis see aega, edastab Siberian Times.

Last oodanud Aleksandta Matrosova: «Olin seal koos oma õe ja mehega. Parameedikud juhendasid sünnitust telefoni teel ja nii ma sünnitasingi oma lapse keset metsa».

Parameedikutel ja päästemeeskonnal kulus kaks tundi jalgsimatka, enne kui nad sünnitajani jõudsid. Ka nende auto jäi mutta kinni.

Politseinik Dmitri Andreejev tulistas õhku, et naise juurest pruunkarusid, kellel oli paaritumisaeg, eemale peletada.

«Pruunkarud on paaritumisajal agressiivsed ja inimestele ohtlikud. Lapse sündimise paigas oli palju karujälgi. Tulistasin õhku ja tegin helisid, et karud meist eemale hoiaksid,» lisas politseinik.

Medõde Larissa Otšartova lõikas nabanööri läbi, kaks arsti aitasid takistada sünnitusest tekkinud verejooksu ja panid vastsündinule tekid ümber.

«Oli jahe, sest eelnenud öösel langes temperatuur pluss viie kraadini. Selle tõttu muretsesin lapse pärast, et kas tal on piisavalt soe,» teatas ema.

Ema ja vastsündinud tüdruk viidi pärast pikka teekonda Mirnõi keskhaiglasse.

Mirnõi haigla peaarsti Tatjana Struškova sõnul on ema ja lapsega enamvähem korras. Tüdruk kaalus sündides 3490 grammi ja oli 52 sentimeetrit pikk.

Aleksandra Matrosova sõnul on ta parameedikutele ja päästjatele tänulik, sest kõik lõppes õnnelikult.

«Tahtsin oma meest kalapüügil abistada ja sellepärast läksin kalale kaasa. Tee meie kodust järve äärde ei ole pikk, kuid ma ei arvanud, et viletsal teel sõitmine ja auto rappumine käivitab sünnituse. Jäime metsa lõksu, kui laps sündima hakkas,» lisas naine.

Ta jätkas, et ta ei ole katsumusest veel toibunud ega suuda veel lapsele nime panna, küll aga olevat ta abikaasal nimesid valmis mõeldud.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles