Video: Saksa «Madeleine McCanni» juhtum võib saada lahenduse (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peggy Knobloch
Peggy Knobloch Foto: Youtube

Saksamaal Baieris metsas seeni korjanu leidis inimluud, mis tõenäoliselt kuuluvad 15 aastat tagasi üheksa-aastasena kadunuks jäänud tüdrukule.

2001. aastal kadunuks jäänud Peggy Knoblochi otsiti kaua aega, kuid teda ei leitud, edastab BBC.

Knoblochi juhtumiga seoses anti kohtu alla mees, keda peeti tema mõrvariks ja mehele määrati ka vanglakaristus, kuid ta vabastati.

Möödunud laupäeval metsas seeni korjanud isikule jäid silma luud ja ta teavitas leiust politseid.

Baieri peaprokuröri Herbert Potzeli sõnul on leid suure tõenäosusega Peggy jäänused, kuid veel ei ole selles sajaprotsendilist kindlust. DNA test peaks andma vastus ja siis teavitatakse avalikkust tulemustest.

Peggy Knobloch kadus 5. mail 2001, kui oli koolist koju suundumas. Last otsisid politsei ja sõjavägi neli nädalat nii jalgsi kui lennukitega, kuid temast ei leitud mitte ühtegi märki. Juhtumi uurimisega jõuti isegi Tšehhi Vabariiki ja Türki, kuna arvati, et ta võidi röövida.

Uurijate arvates laps tapeti teadmata kohas, kuna tema surnukeha ei leitud.

2002. aastal esitati süüdistus kohalikule mehele, kes olevat lapse mõrvanud, et varjata tema seksuaalset ahistamist. Mees võttis hiljem oma tunnistuse tagasi, kuid saadeti 2004. aastal ikkagi trellide taha. Sel mehel oli vaimse tervise probleeme ja ta kandis karistust psühhiaatriahaiglas.

Kümme aastat hiljem, 2014 mõisteti ta õigeks ja vabastati. Pärast seda ei ole Peggy Knoblochi mõrvas kedagi süüdi mõistetud ega vangistatud.

Saksa meedia võrdles Peggy Knoblochi kadumisjuhtumit briti tüdruku Madeleine McCanni omaga. Kolmeaastane McCann kadus 2007. aastal Portugalis Algarves, kus oli koos perega puhkamas. Teda ei ole seni leitud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles