Rio hoiatab külastajaid pettumuste eest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro.
Rio de Janeiro. Foto: SCANPIX

Olümpiamängude avamiseni Rio de Janeiros on jäänud vaid kuu jagu aega. Linnapea Eduardo Paes pani potentsiaalsetele külastajatele südamele, et nood oma ootusi liiga kõrgele ei krutiks.

Eilsel pressikonverentsil selgitas Paes reporteritele, et vaatamata õnnetustele, äpardustele ja piinlikele intsidentidele Rios mängud kui sellised ei kannata.

Meer kuulutas Rio «transformeerunud linnaks» ning tõstis esile mitmeid äsjavalminud projekte, kirjutab The Wall Street Journal. Näiteks avati äsja ekspressbusside liinid ning korrastati sadamapiirkonda.

Siiski palus linnapea, et maailm ei ootaks Riolt täiuslikkust ega paneks linna paika arenenud maailma standardite alusel.

«Mõned usuvad, et olümpia on lahendanud kõik Brasiilia probleemid. Teised jälle, et olümpia on kõikide Brasiilia probleemide põhjustaja. Mõlemad [järeldused] on väärad,» selgitas linnapea. «Võrrelge palun Riot Rioga.»

Isegi viimaseid infrastruktuuriprojekte promov video kõlas ettevaatlikult. «Loomulikult esineb raskusi, kuid Rio rühib edasi,» ütles teksti lugev hääl.

Mõned näited õnnetustest.

Aprillis kukkus vähem kui neli kuud pärast avamist kokku olümpiaratturite tarvis mereranna kohale rajatud rada. Hukkus kaks inimest.

Juunis sattus küsimärgi alla värske maanteelõigu kvaliteet, mille asfaltkattesse vaid paar päeva pärast liikluse pealelaskmist ilmusid augud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles