Roomas kadunuks jäänud Ameerika tudeng võidi tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgi.
Jõgi. Foto: SCANPIX

Üleeile leiti Roomas kaduma läinud Ameerika Ühendriikide üliõpilase surnukeha. Nüüdseks on 19-aastase Beau Solomoni loos hakanud selguma üksikasjad, vahendab Washington Post.

Solomon saabus Rooma eelmisel neljapäeval, et läbida suveprogramm John Caboti nimelises ülikoolis. Reede varahommikul jäi noormees pärast baarist lahkumist kadunuks. Surnukeha leiti Tiberi jõest esmaspäeval.

Washington Postil õnnestus rääkida noormehe perega, kes ei osanud arvata, et poja reis Itaaliasse võiks ohtlik olla. Poisi isa sõnul muretsesid vanemad kõige rohkem taskuvarguste pärast, mille poolest Rooma tuntud on.

Nüüdseks on Itaalia politsei kinni pidanud kodutu mehe, keda kahtlustatakse Solomoni tapmises.

Noormees kadus reede varahommikul Trastevere naabruskonnas, kus asuvad paljud USA turistide hulgas populaarsed baarid.

Beau Solomoni vend, 23-aastane Cole Solomon ütles, et venna surnukeha leiti Tiberi jõest peahaavaga. Noormehe särk oli verine ja tema krediitkaarti oli kasutatud suurte arvete maksmiseks.

Samuti olid kadunud Beau Solomoni rahakott ja telefon. See annab politseile alust kahtlustada, et tegu oli röövmõrvaga.

Itaalia televisioon andis teada, et Solomoni krediitkaardiga oli makstud 1700 dollari väärtuses. Kaarti oli kasutatud Milanos, mis asub Roomast rohkem kui 450 kilomeetri kaugusel.   

Itaalia politsei andis teisipäeval teada, et noormehe surmaga seoses on kinni peetud 40-aastane Massimo Galioto.

Galioto enda sõnul sattus ta purjus Solomoniga sõnavahetusse, misjärel noormees libises ja kukkus jõkke. Politsei kahtlustab, et Galioto lükkas Solomoni, põhjustades ameeriklase surma. Seejärel olevat Galioto naasnud koos kaaslasega oma telki ja magama läinud.

Itaalia politsei hinnangul oli Solomoni ka jalaga löödud, surma täpsed asjaolud on selgitamisel.

Galiotol oli varasemast ette näidata mitmeid väiksemaid kuritegusid. Nüüd on mehele esitatud süüdistus tapmise eest.

Hetkel vaatab politsei üle turvakaamerate salvestusi, üritab Solomoni liikumist tema mobiiltelefoni abil kindlaks määrata ja uurib, kuidas noormehe krediitkaarti pärast tema surma kasutati.

Solomoni vanemad lendasid pärast noormehe kadumist samuti Rooma, jõudes sinna esmaspäeval.

John Caboti nimeline ülikool on avaldanud kaastunnet Solomoni surma puhul. Sama on teinud ka Wisconsini Ülikool, kus Solomon kodumaal õppis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles