Tuhanded varjupaigataotlejad kaotasid Rootsi riigi toetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulaskeskus Nynashamnis.
Pagulaskeskus Nynashamnis. Foto: SCANPIX

Hiljutine seadusemuudatus Rootsis on teinud tuhandete varjupaigataotlejate elu väga raskeks. Paljud neist on jäänud kodutuks, vahendab The Local. 

Alates 1. juunist hakkas Rootsis kehtima seadus, mille kohaselt Rootsi riik ei pea eluaset ja toetust garanteerima neile migrantidele, kelle varjupaigataotlus on tagasi lükatud.

Rootsi Raadio andmetel on kuu aja jooksul 2400 sisserändajat kaotanud õiguse igapäevasele toetusele ja 1700 lahkunud ametlikest migrantidele mõeldud majutuskeskustest.

Migrandid, kelle avaldus Rootsi jäämiseks tagasi lükatakse peavad riigist lahkuma, aga Rootsi Raadio andmetel on paljud otsustanud, et tahavad kodututena siiski riiki jääda.

Seadusemuudatus kehtib vanematele kui 18-aastastele migrantidele, kelle kohta on langetatud otsus, mis ei luba neil Rootsi riiki jääda. Seadusemuudatus ei laiene peredele, kus kasvavad alaealised lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles