Putin taas kadunud: Vene president tühistas terve rea kohtumisi (46)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa president Vladimir Putin pole nädal aega avalikkuse ees esinenud ning tema eemalolek on juba tekitanud kuulujutte.

Viimane kord nähti Vladimir Putinit kõnelemas 1. juulil Soomes, kus hoiatas riiki NATOga liitumise tagajärgede eest. Pärast seda on ta jätnud ära mitmeid kohtumisi, näiteks üleeilse turismialase koosoleku Altais. Üks presidendi assistentidest teatas meediale, et Putin on ärireisil ning naaseb esmaspäevaks.

Samuti jäi Putinil vahele Jakuutias toimuvad laste sportmängude avatseremoonia, veel on ta katkestanud tänase külastuse Novgorodi, kus pidi inspekteerima ühte kohalikku metallurgia- ja kaevandusfirmat.

Kreml pole veel kuulujuttudele vastust andnud, kuid portaali Gazeta.ru väitel on Putini eemalolek seotud suhetega Türgiga ning probleemidega 2008. Gruusia alt annekteeritud Abhaasias. Meeleavaldajad üritasid seal äsja vallutada tormijooksuga valitsushoonet.

«President tahab keskenduda ning vältida, et teda segataks,» teatas portaalile keegi Kremlile lähedane allikas. «Riigisisesed reisid lükatakse augustisse ja septembrisse, lähemale valimistele.»

Viimati kadus Putin pikemalt avalikkuse silmist eelmise aasta märtsis. Tollal kõlasid selgituseks kõige erinevamad versioonid: et president on kukutatud, kannatab seljavalu all, läks vaatama oma sohilast või käis hoopis iluoperatsioonil.

Agentuur Reuters väitis, et Putin oli haige, kuid Kreml lükkas selle tagasi. 

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles