Kehtetud allkirjad külvavad Venezuelas segadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: SCANPIX

Venezuela presidendi Nicolás Maduro valitsuse toetajad on esitanud umbes 400 kaebust väidetavalt kehtetute allkirjade vastu, mis on esitatud valimisvõimudele riigipea suhtes tagasikutsumisreferendumi korraldamiseks, ütlesid ametnikud eile.

Opositsioonikoalitsiooni Demokraatliku Ühtsuse Ümarlaud (MUD) kogutud allkirjade omanike seas on surnuid, alaealisi ja süüdimõistetuid, ütles sotsialistliku presidendi liitlane Jorge Rodríguez.

«Kodanikud esitavad toime pandud tohutu pettuse vastu tuhandeid kaebusi,» lausus ta.

Venezuela sotsialistlik valitsus on raskustes riigi naftal baseeruva majanduse kokkuvarisemise tõttu. Opositsioon saavutas jaanuaris kontrolli 167-liikmelise parlamendi üle ja on lubanud presidendi enne tema ametiaja lõppu 2019. aastal ametist kõrvaldada.

Maduro vastased loodavad korraldada referendumi enne 10. jaanuari. Referendumi korraldamise korral pärast seda läheks võim Maduro tagandamise järel asepresident Aristóbulo Istúrizile. Opositsioon tahab seda stsenaariumit vältida.

Opositsioon on kogunud referendumi korraldamise protsessi algatamiseks 1,8 miljonit allkirja. Opositsiooni sõnul venitavad protsessi Maduro liitlastega mehitatud Venezuela kohtuvõimud.

Valitsus on juba esitanud kohtule referendumi vastu hagi.

Riiklik valimisnõukogu on teatanud, et teeb 26. juulil teatavaks, kas referendumi korraldamise protsessiga edasi liikumiseks on kehtivaks tunnistatud piisavalt allkirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles