Suur kaart: vaata interaktiivselt, kuidas ja kuhu maailm liigub?

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Metroscom

Andmefanaatik Max Galka koostas liikuva kaardi, mis näitab kogu maailma rändevoolusid. 

Kaart põhineb ÜRO rändestatistikal 2010-2015 aasta kohta.

Iga erkkollane täpp tähistab 1000 inimese liikumist. Lisaks sellele on iga riigi ümber sinakas või punane sõõr, mis näitab kas maalt pigem lahkutakse (punane) või sinna pigem tullakse (sinine).  Kui riigil klikkida, näitab see infot konkreetse riigi rändestatistika kohta.

Galka tõi oma blogipostituses välja, et andmed näitavad, kuidas nende viie aasta jooksul on Süüriast Rootsi läinud rohkem inimesi kui teistesse Euroopa riikidesse ja USA-sse kokku. Sealjuures võtsid aga Süüria lähiriigid Jordaania, Liibanon ja Türgi vastu palju rohkem põgenikke kui lääs. Seevastu Araabia Ühendemiraatidest ja Katarist läks Süüriasse rohkem inimesi, kui sinna sõjakoldest tuli.

Brexiti valguses pööras ta tähelepanu ka Suurbritanniale, sest migratsioon oli lahkumiskampaania oluline osa. Liikuv kaart näitab aga, et kui Poola ja Iirimaa välja jätta, tulevad Ühendkuningriigi immigrandid hoopis mujalt kui Euroopa Liidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles