Rootslaste plaan kruiisilaeval põgenikke majutada kukkus läbi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev MSC Opera
Kruiisilaev MSC Opera Foto: SCANPIX

Rootsi migratsiooniamet ütles eile, et plaan põgenikud ajutiselt kruiisilaevale elama panna ei õnnestu, sest luksusliku laeva omanikul ei õnnestunud vastavat luba saada, vahendab The Local.

Rootsi võimudel on probleem seoses põgenikele pakutavate elukohtade vähesusega. Eelmisel aastal saabus Rootsi koguni 163 000 varjupaigataotlejat. Eluasemete puuduse tõttu on osad põgenikud pandud elama jõusaalidesse, laagriplatsidele, laohoonetesse ja isegi tühjalt seisnud tuumavarjenditesse.

Riik oli juba allkirjastanud lepingu, mille kohaselt oleks 1800 asüülitaotlejat majutatud Ocean Gala nimelisse ujuvasse hotelli, mis oli varasemalt kruiisilaev MS Scandinavia.

«Kokkulepe jäi kinni erinevate tegevuslubade taha, mida hankida ei õnnestunud. Seetõttu ei saa projekti läbi viia,» kommenteeris olukorda migratsiooniameti töötaja Magnus Gustavsson.

Suurärimees Kjell Tandberg, kellele ujuv hotell kuulub, süüdistab hoopis Rootsi riiki. Tema sõnul keeldus valitsus küsitavat summat maksmast. Ühe päeva eest pidanuks riik Tandbergile maksma 800 000 Rootsi krooni (umbes 84 000 Eurot)

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles