Läti saadab Euroopa piiri- ja rannavalveametisse 30 piirivalvurit

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti piirivalvurid.
Läti piirivalvurid. Foto: SCANPIX

Läti saadab loodavasse Euroopa piiri- ja rannavalveametisse 30 piirivalvurit, teatas Läti siseminister Rihards Kozlovskis.

Täna toimus Slovakkias Euroopa Liidu sise- ja justiitsministrite mitteametlik kohtumine. Kohtumisel otsuseid ei langetatud, kuid arutelu keskmes olid võimalikud lahendused rändekriisile ja julgeolek Schengeni viisavabaruumis.

Käsitleti ka Euroopa piiri- ja rannavalveametit, mille ülesandeks saab teiste seas ELi ebaseaduslikult tulnud migrantide tagasisaatmine päritoluriiki.

Kohtumisel osalenud leppisid kokku piirivalvurite reservi loomise vajaduses ning Läti eraldab selleks eesmärgiks 30 piirivalvurit. 

«See ei tähenda, et piirivalvurid pannakse alaliselt ühte baasi, kuid nad on valmis saabuma 24 tunni jooksul, kui ELi liikmesriigis tekib hädaolukord,» lausus siseminister Kozlovskis.

Euroopa Parlament kiitis 6. juulil heaks kava luua ELi välispiiri kaitseks süsteem, mis ühendab ELi piiriameti Frontexi ning liikmesriikide piirivalveametid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles