Karzai: venelased mõistavad afgaane paremini kui ameeriklased

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani president Hamid Karzai 20. jaanuaril Vnukovo lennuväljal.
Afganistani president Hamid Karzai 20. jaanuaril Vnukovo lennuväljal. Foto: SCANPIX

Afganistani president Hamid Karzai räkis intervjuus telekanalile Russia Today, et venelased mõistavad afgaane paremini kui ameeriklased ja kultuurilisest aspektist vaadates on venelastega lihtsam.

«Venemaa on meile lähemal. See on samas nii Euroopa kui Aasia riik. Seetõttu on venelastel lihtsam meid mõista. Meie samuti mõistame paremini Venemaa kultuuri,» rääkis Moskvas visiidil viibiv Karzai gazeta.ru vahendusel.

Riigipea meenutas, et ametlikud suhted kahe maa vahel sõlmiti peaaegu 83 aastat tagasi, tegelikult tegutsevad kahe maa inimesed koos juba 200 aastat.

«Need sidemed on väga tugevad. Venemaal on potentsiaali, Venemaa ja Afganistani suhete järele on vajadus. Venemaa – see on maailmariik, arenev riik koos võimsa tööstusliku potentsiaaliga. See on igas mõttes tugev riik,» rääkis Karzai.

Afganistan pole riigipea sõnul huvitatud üksnes Venemaa abist mitmesuguste institutsioonide taastamisel, vaid kaubavahetusest, investeeringutest ja koostööst ärivallas.

Suurbritannia kaitseminister ütles mõni aeg tagasi, et NATO peab Afganistani jääma veel 30-40 aastaks. Karzai väljendas veendumust, et Briti väekontingent on Afganistanist lahkunud aastaks 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles