Saudi Araabias vahistati terrorirünnakutega seoses 19 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mediina emiirile Faisal bin Salman bin Abdulazizile näidatakse vereplekke rünnakukohal.
Mediina emiirile Faisal bin Salman bin Abdulazizile näidatakse vereplekke rünnakukohal. Foto: STR/AFP

Saudi Araabias vahistati 19 inimest, keda kahtlustatakse seotuses nädala alguse terrorirünnakutega, teatas neljapäeval siseministeerium.

Ministeeriumi eestkõneleja sõnul on ühtlasi tuvastatud enesetaputerroristide isikud, kes ründasid Mediina, Qatifi ja Jiddah´ linnades.

Ministeeriumi informatsiooni kohaselt sooritas Mediinas enesetapurünnaku kohalikku päritolu 26-aastane Naer Muslim Hamad.

Siseministeerium avaldas ka ülejäänud kolme enesetaputerroristi isikuandmed, kes kõik olid välismaalased ja noored mehed.

Saudi Araabia lääneosas asuvas Mediinas kärgatas esmaspäeva õhtul plahvatus Prohveti mošee juures, surma sai vähemalt neli inimest. Veidi enne seda lasi enesetapupommar end õhku riigi idaosas asuvas Qatifi linnas. Keegi teine siiski rünnakus kannatada ei saanud. Hommikul lasi enesetapuvõitleja end õhku Jiddah' linnas USA konsulaadi lähedal. Vigastada sai kaks julgeolekutöötajat.

Saudi Araabia kuningas Salman kuulutas moslemite püha kuu ramadani lõppu tähistavas kõnes, et ei näita üles halastust nende suhtes, kes meelitavad noori islamiäärmusluse radadele.

"Ründame raudse käega neid, kes on võtnud sihikule meie kalli noorsoo vaimu ja mõtted," lausus Salman. Ta rõhutas, et riigi üks suurimaid väljakutseid on nimelt ennetada noorte radikaliseerumist.

"See on üks islamiusu pühamaid paiku – sellist rünnakut ramadani ajal võib võtta märgina otsesest kallaletungist kõigi moslemite vastu üle maailma. See on rünnak religiooni enese vastu," sõnas ÜRO inimõigusjuht Zeid Ra'ad al-Hussein Mediina rünnakust rääkides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles