USA politsei lasi segastel asjaoludel maha mustanahalise mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamine vallandas muu hulgas meeleavalduse Manhattanil, kus politsei pidi innukamaid protestijaid ohjeldama.
Tulistamine vallandas muu hulgas meeleavalduse Manhattanil, kus politsei pidi innukamaid protestijaid ohjeldama. Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS

Ühendriikides lasi politsei taaskord segastel asjaoludel maha mustanahalise mehe, edastas neljapäeval kohalik meedia.

Tegemist on juba teise samalaadse juhtumiga nädala jooksul, mis vallandanud pahameele, et korrakaitsjad kasutavad eriti agaralt relvi mustanahaliste noorte meeste vastu.

Viimane tulistamine leidis aset kolmapäeva õhtul Minnesotas asuva Falcon Heightsi eeslinnas, kui politsei peatas 32-aastase Philando Castile juhitud auto katkise tagatule tõttu. Autos viibisid peale mehe ka tema tüdruksõber Diamond Reynolds ja naise nelja-aastane laps.

Reynoldsi kirjeldusel ütles Castile politseinikele, et tal on kaasas relv ja olemas selle jaoks luba. Mees lisas, et võtab dokumentide näitamiseks välja rahakoti.

"Politsei tulistas teda seepeale kätte," kinnitas Reynolds uudistekanali CNN vahendusel.

Minnesota kuberner Mark Dayton nõudis justiitsministeeriumilt koheselt asja põhjalikku uurimist.

"Kedagi ei peaks Minnesotas ega kuskil mujal maha lastama katkise tagatule pärast," sõnas Dayton.

Tapetud mehe sugulased väljendasid meedias pahameelt, et ohvrile ei antud esmaabi ja kiirabi jõudis kohale alles 15 minuti pärast.

Reynoldsi telefoniga filmitud kaadritel võib näha, kuidas verise särgiga Castile lamab liikumatuna autos ja läbi akna püstoliga ähvardav politseinik käsib kiledal häälel naisel käed nähtaval hoida ning vannub katkendlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles