Iraagis tapeti terrorirünnakus vähemalt 30 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajate küünlad Karradas 3. juulil korraldatud terrorirünnaku toimumiskohal.
Leinajate küünlad Karradas 3. juulil korraldatud terrorirünnaku toimumiskohal. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Iraagi pealinnast Bagdadist põhja poole jäävas Baladis korraldati ööl vastu reedet terrorirünnak Sayyid Mohammedi šiiapühamule, mille käigus tapeti vähemat 30 ja sai haavata 50 inimest, teatasid julgeolekuametnikud.

Viimastel andmetel avati pühamu pihta kõigepealt tuli miinipildujatest. Seejärel ründasid enesetaputerroristid, kes avasid inimeste pihta tule automaatrelvadest. Kaks meest lasid ennast rahva keskel õhku. Kolmas õnnestus maha lasta ja tema pommivöö kahjutuks teha.

Esialgu pole keegi rünnaku eest vastutust võtnud.

Tervishoiuministeerium oli varem päeval teatanud, et nädalavahetusel Bagdadis korraldatud terrorirünnaku ohvrite arv on tõusnud 292-ni. Plahvatuse eest, mis oli juba varem üks ohvriterohkemaid Iraagis, võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Pühasõdalane õhkis pühapäeval Karrada linnaosa rahvarohkes kaubanduspiirkonnas lõhkeainelastis auto. Plahvatuse tagajärjel süttisid mitmed ümberkaudsed hooned. Rünnakus sai viga paarsada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles