Venemaa süüdistab Rootsit sõjapropagandas (8)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ja Rootsi lipp
Vene ja Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistab Rootsit Venemaa vastu suunatud sõjapropaganda levitamises massimeedia abil.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova sõnul peaks Rootsi lõpetama oma kodanike Venemaa ohuga hirmutamise, edastab The Local.

«Kahjuks käitub Rootsi viimasel ajal vastuvõtmatult, rünnates Venemaad meedias. Rootsi väldib otsest kontakti Venemaaga, selle asemel külvab hirmu ja levitab propagandat,» teatas Zahharova.

Venemaa komentaarid tulid vaid paar päeva pärast seda, kui Rootsi kõrged militaarametnikud teatasid, et Venemaale on lõhestatud EL kasulik, kuna siis saab riike ükshaaval mõjutada.

Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist teatas, et Moskva kasutab mitmeid meetodeid, et Euroopat nõrgestada ja «oma pilli järgi tantsima panna».

Rootsi militaarluure juht, kindralmajor Gunnar Karlsson on samuti seisukohal, et Venemaa tahab näha lõhestatu ja nõrgana nii ELi kui NATOt.

Rootsi sõjaväe ülemjuhataja Micael Bydén avaldas sel nädalal, et teda teeb murelikuks Venemaa tegevus õhuruumis, sest mitmel korral on Venemaa sõjalennukid seadnud Rootsi lennukeid ohtu ja lennanud Rootsi õhuruumis.

Zahharova andis Rootsi teadaannetele vastulöögi eile öeldes, et Bydén oleks pidanud pöörduma otse Vene võimude poole, mitte rääkima Rootsi meedias.

«Miks ta lihtsalt ei helistanud Venemaale kolleegidele ja küsinud?» teatas Venemaa välisministeeriumi esindaja.

Viimastel aastatel on Venemaa käitumine Läänemere piirkonnas lisanud pingeid, lisaks Rootsile on seda kogenud ka Soome, Eesti, Läti ja Leedu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles