Dhaka rünnakus ellujäänu suri väidetavalt piinamise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Bangladeshi nooruk, kes oli politsei sõnul kahtlusalune eelmise nädala verises rünnakus Dhaka kohvikule, suri vahi all olles. Noormehe pere väitel oli ta aga pantvang ning pere süüdistab politseid tema piinamises.

18-aastane Zakir Hossain Shawon, kes töötas köögiabilisena Holey Artisani kohvikus, arreteeriti pärast eelmise nädala veriseid sündmusi, kus islamistid tapsid Bangladeshi pealinna kohvikus 22 inimest, nende hulgas 18 välismaalast.

Politsei tappis viis ründajat ning arreteeris Shawoni koos ühe teise mehega kahtlase käitumise eest. Mehe perekond on aga tuliselt süüdistuste vastu, väites, et Shawoni hoiti samuti pantvangis.

Nooruk suri eile hilisõhtul Dhaka haigla intensiivravi palatis.

Shawoni isa Abdus Sattar nõudis uurimise algatamist noormehe surma üle, öeldes, et tema poeg oli süütu ja suri politsei piinamise tõttu.

«Tervel ta kehal oli märke piinamisest. Paljudes kohtades olid vereklombid, üks tema silm ja kaks põlve olid täis sinikaid. Tema randmed olid sinised. Näib, nagu teda oleks riputatud randmeidpidi üles,» sõnas nooruki isa.

Inimõiguslaste Ain o Salish Kendra juhi Nur Khan Litoni sõnul on Shawoni seostamine rünnakuga kahtluse all.

«ISIS on tunnistanud omaks viis ründajat ning politsei on kõik neist tuvastanud. Shawon ei olnud nende viie hulgas,» sõnas Liton.

«Kui teda koheldi kui kaasosalist, siis peab politsei selle kohta tõendeid esitama.»

Politsei ja sõjaväe esindajad eitasid Shawoni piinamist vahi all viibides.

«Teda peeti kinni kahtlase käitumise tõttu. Meil ei olnud võimalustki teda üle kuulata, kuna ta oli vigastatuna haiglas,» sõnas Dhaka politsei kõneisik Masudur Rahman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles