Kiiev: separatistid rikkusid päeva jooksul relvarahu 50 korral (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix.

Ukraina valitsusväelased rikkusid viimase 24 tunni jooksul Minski relvarahuleppeid 51 korda, teatas Kiievi sõjaväeoperatsiooni pressikeskus täna.

Rünnakutes Travneves ja Luganskis kasutati 122 millimeetri suuruse kaliibriga suurtükke, teatas pressikeskus. Lisaks kasutati 120 mm suuruseid miinipildujaid, granaate ja käsirelvi Donetski ja Luganski oblastites.

Täna teatasid Donetski separatistid 308 valitsusvägede miinipildujarünnakust Spartaki külas, Donetski lennujaamas ja Volvo keskuses Põhja-Donetskis ning mujal.

Relvakonflikt valitsusvägede ja Venemaa toetatud Ida-Ukraina separatistide vahel puhkes 2014. aasta aprillis nädalaid pärast seda, kui Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare. Prantsusmaa ja Saksamaa vahendusel sõlmiti 2015. aasta veebruaris relvarahulepe. See aitas vaenutegevust vähendada, kuid piiratud ulatusega kokkupõrked on jätkuvalt tavapärased ning püüdlused poliitilise lahenduseni jõudmiseks on takerdunud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles