Pamplona härjajooksus sai viga viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Hispaanias Pamplonas said tänasel härjajooksul kaks inimest puskida ja viidi kriitilises seisus haiglasse, veel kolm inimest sai peavigastusi, teatasid võimud.

Kahe puskida saanud mehe isiku kohta informatsiooni ei antud, peavigastustega haiglasse viidud mehed on hispaanlased. Neist üks on jälgimise all ja kaks stabiilses seisundis.

San Fermini festivali raames korraldati täna hommikul neljas härjajooks, mis kestis kaks ja pool minutit.

Laupäeval sai Alicantes vähem tuntud härjajooksul üks inimene surma. San Fermini festivalil on alates 1924. aastast, kui traditsioonilise härjajooksu kohta andmeid koguma hakati, surma saanud 15 inimest.

Iga-aastased pidustused kestavad üheksa päeva ning on saanud nime linna kaitsepühaku järgi 16. sajandist. Fiesta kirjutas surematuks Ernest Hemingway oma 1926. aastal ilmunud romaaniga «Ja päike tõuseb».

Pidustuste ajal jooksevad tuhanded inimesed iga päev kuue härja ees mööda kitsast 850 meetri pikkust teed härjaaedikust areenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles