IAAF andis vaid ühele Vene kergejõustiklasele loa Rios võistelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) andis Rio olümpiamängudel osalemiseks loa vaid ühele Vene kergejõustiklasele, USA-s treenivale kaugushüppajale Daria Klišinale.

Otsus tähendab, et teivashüppaja Jelena Isinbajeva ja teised Vene kergejõustikutähed võivad olümpiale pääseda vaid Rahvusvahelise Spordi Abritraažikohtu (CAS) vastavasisulise otsuse korral.

IAAF peatas novembris riigi mahitatud dopingutarvitamise tõttu Vene alaliidu liikmesuse organisatsioonis ja kõrvaldas Vene kergejõustiklased rahvusvahelistelt võistlustelt. Otsust pikendati märtsis.

Juunis teatas IAAF, et ei luba Vene kergejõustikukoondist olümpiale. Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas seepeale, et üksikud Vene sportlased saavad Rios võistelda juhul, kui nad läbivad IAAF-i testi.

IAAF-i dopingu järelevalvekomisjon otsustas, et Vene kaugushüppaja Darja Klišina vastab erakorralistele sobivuskriteeriumitele, et osaleda rahvusvahelistel võistlustel neutraalse sportlasena, teatas kergejõustikuliit avalduses.

Järelevalvekomisjon sai Vene sportlastelt 136 taotlust neutraalse sportlasena olümpial osalemiseks.

Vene kergejõustikuliit mõistis otsuse hukka.

«Föderatsioon võitleb puhaste sportlaste õiguste eest ja ootab CAS-i otsust,» teatas alaliit avalduses.

Kuuskümmend kaheksa vene sportlast loodavad nüüd, et Rahvusvahelise Spordi Abritraažikohus tühistab nende võistluskeelu ja lubab nad Riosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles