Berliinis sai kokkupõrgetes vasakradikaalidega viga 123 politseinikku (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliinis sai kokkupõrgetes vasakäärmuslastega viga 123 politseinikku, teatas politsei pühapäeval.

Ööl vastu pühapäeva puhkenud vägivald langeb ajale, mil Berliinis on tõusnud pinged seoses hoonega, mida vasakäärmuslikud noored kasutavad oma koosviibimisteks. Politsei on korraldanud sellesse korduvalt haaranguid.

Politsei sõnul oli läinudöine protest linna «kõige agressiivsem ja vägivaldsem meeleavaldus viimase viie aasta jooksul».

Politsei saatis 3500-pealise rahvahulga vastu 1800 korrakaitsjat, kes lasid olukorra halvenedes käiku pisargaasi ja kumminuiad.

Lühiajaliselt peeti kinni 68 protestijat, kolme ootab rahu rikkumises süüdistatuna ees kohtuniku ette ilmumine, sõnas politsei.

Protestid keskenduvad Friedrichshaini linnajaos asuvale hoonele, mis on saanud tõusvate üürihindade ja Berliini keskklassistumise vastaste teisitimõtlejate kantsiks.

Berliini, mis on üheaegselt linn ja liidumaa, julgeolekuminister Frank Henkel mõistis vasakradikaalidest «anarhistide ja tülitekitajate» vägivallaorgia hukka.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles