ÜRO üritab nutirakenduste kaudu näljahäda leevendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guatemala talunik.
Guatemala talunik. Foto: SCANPIX

ÜRO Maailma Toiduprogramm (WFP) on otsustanud näljahäda vastu innovaatilisel moel võidelda. Koos Saksamaa riigi abiga üritatakse leida tehnoloogilisi lahendusi, mille abil maailma parandada, vahendab Reuters.

Eelmisel aastal seadis ÜRO omale ambitsioonikad ülesanded. Eesmärkideks on näljahäda lõpetamine, vaesusega võitlemine, sotsiaalse võrdsuse saavutamine ja keskkonnakaitse parandamine aastaks 2030.

WFP innovatsioonijuht Robert Opp oli Reutersile antud usutluses otsekohene ja lausus: «praeguse tempoga jätkates  ei ole me aastal 2030 näljahäda kaotamisele isegi lähedal.»

ÜRO andmetel on nälja käes kannatavate inimeste arv viimase 10 aasta jooksul vähenenud 167 miljoni inimese võrra. Sellest hoolimata ei ole ÜRO andmetel pragusel hetkel piisavalt toitu umbes 800 miljonil inimesel.

Opp’i  eestvedamisel on WFP poolt arendamisel nutirakendus AgriUp, mille kasutamine tehakse võimalikuks ka aeglaste sidevahendite kaudu. AgriUp on mõeldud Guatemala talunikele. Rakendus jagab talunikele asukohapõhist informatsiooni, näpunäiteid, annab teada õiglase turuhinna ja pakub ka ilmaennustust.

Teine WFP projekt on NutriFarmi, mis on mõeldud Colombia maapiirkondades elavatele inimestele toitumisalase teabe jagamiseks. NutriFarmi puhul on tegu veebiplatvormiga, mis on saadaval Colombia riigi poolt hallatavates internetikohvikutes.

Praegusel hetkel üritab WFP realiseerida oma töötajate antud ideid, aga Opp ei välista, et tulevikus hakatakse ka rahvalt mõtteid koguma, et arengumaades elu parandada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles