Lekkinud politseidokument paljastas uued šokeerivad andmed Kölni uusaastaööahistamiste kohta (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni pearaudteejaam, mille lähistel enamik ahistamisi toimus.
Kölni pearaudteejaam, mille lähistel enamik ahistamisi toimus. Foto: SCANPIX

Algul olid ametnikud täiesti vait. Kui ka teated sotsiaalmeedias kulutulena levima hakkasid, ei olnud Saksa politseinikel Kölni sündmuste kohta midagi öelda.

Alles päevi hiljem teatasid Saksa võimud, et Kölnis, Hamburgis ja teistes Saksa linnades langes uusaastaööl ahistamise ohvriks sadu naisi.

Nüüd on aga välja imbumas numbrid, mis peaksid põhjustama uut ärevuslainet. Lekkinud politseidokumendi järgi on ohvreid tunduvalt rohkem, kui seni teatati. Andmed avalikustasid nii Saksa väljaanne Süddeutsche Zeitung kui ka ringhäälingud NRD ja WDR.

Võimud arvavad nüüd, et Saksa linnades ahistati uusaastaööl seksuaalselt rohkem kui 1200 naist, neist üle 600 Kölnis ja üle 400 Hamburgis.

Lisaks osales ahistamises väidetavalt üle 2000 mehe. 120 kahtlusalust on praeguseks tuvastanud, neist pooled olid võõrriikide kodanikud, kes olid Saksamaale äsja saabunud. Neli isikut on süüdi mõistetud, kuid osa kohtuprotsesse on alles tulekul.

Möödunud nädala neljapäeval mõisteti Kölni kohtus uusaastaöörünnakutega seoses süüdi kaks meest: 21-aastane iraaklane Hussein ja 26-aastane alžeerlane Hassan. Mõlemad said aastaks tingimisi karistuse. Kohtu pressiesindaja teatel olid nii Hussein kui ka Hassan saabunud Saksamaale viimase kahe aasta sees. Ta keeldus täpsustamast, kas kumbki neist oli taotlenud ka riigis asüüli.

Saksamaa ametnikud seostavad seksuaalrünnakuid migrantide sissevooluga riiki. «On olemas seos selle fenomeni esilekerkimise ja 2015. aasta arvuka migratsiooni vahel,» teatas Süddeutsche Zeitungile Saksa liidukriminaalameti juht Holger Münch.

Münch ennustas ka, et paljud uusaastaööl kuritegusid sooritanud isikud jäävad karistuseta. «Peame eeldama, et paljud nendest kuritöödest jäävadki lõpuni uurimata,» sõnas mees. Ta möönis, et kuigi juhtumi avalikuks tuleku järel vallandusid spekulatsioonid, nagu olnuks seksuaalrünnakud koordineeritud ja varem plaanitud, ei viita seni kogutud tõendid sellele kuidagi.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles