Tapetud ajakirjaniku pere kaebas Süüria presidendi kohtusse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Colvin.
Marie Colvin. Foto: SCANPIX

Ameerika ajakirjaniku Marie Colvini perekond on kohtusse kaevanud Süüria presidendi Bashar al-Assadi. Perekond süüdistab Süüria valitsust ajakirjaniku tahtlikus tapmises, vahendab The Independent.

Colvin ja prantslasest fotograaf Remi Ochlik hukkusid 2012. aastal Homsi linnas tööülesandeid täites.

Kaebuses seisab, et Süüria väed korraldasid teadlikult raketirünnaku ajutise stuudio pihta, kus Colvin ja teised ajakirjanikud tööd tegid.

Kaebuse kohaselt oli stuudio hävitamine osa plaanist, mis oli kokku pandud Süüria valitsuse poolt. Valitsuse eesmärgiks oli kohaliku ja rahvusvahelise meedia vaigistamine, et poliitilise opositsiooni tegevus halvata.

Tugigrupp Piirideta Reporterid toetab kaebust. Tugigrupi peasekretär Christophe Deloire lausus: «loodan, et see juhtum aitab tõe päevavalgele tuua. Need ajakirjanikud võeti teadlikult sihikule ja tapeti, sest nad avalikustasid informatsiooni Süüria armee kuritegudest tsiviilisikute vastu.»

Prantsusmaal algatati samal teemal juurdlus juba 2012. aastal, mil hakati uurima Remi Ochliki surma ja teise prantsuse ajakirjaniku vigastada saamist sama intsidendi käigus.

Colvin ja Ochlik olid ajakirjanikud, kes olid pälvinud auhindu Lähis-Ida sõdade kajastamise eest. Colvin töötas Süürias ajakirja The Sunday Times heaks.   

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles