Eagle alustas kampaaniat Tööpartei juhi kohale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Eagle alustas kampaaniat, et saada uueks Tööpartei juhiks.
Angela Eagle alustas kampaaniat, et saada uueks Tööpartei juhiks. Foto: SCANPIX

Tööerakonna parlamendisaadik Angela Eagle alustas täna kampaaniat erakonna juhi kohale praeguse liidri Jeremy Corbyni asemel.

«Tööpartei on praegu läbi tegemas sünget ja meie riik ohtlikku ajajärku,» ütles Eagle, avalikustades oma kandidatuuri Tööpartei juhi ametikohale, mida täidab praegu Jeremy Corbyn.

Corbyn kaotas hiljuti usaldushääletuse Tööpartei parlamendisaadikute seas, kes heidavad talle ette suutmatust veenda leiboristide traditsioonilisi valijaid toetama Suurbritannia jäämist Euroopa Liitu.

«Jeremy Corbyn ei ole võimeline pakkuma juhtimist, mida see tohutu ülesanne vajab. Ma usun, et mina suudan,» lausus varivalitsuse endine ettevõtlusminister.

«Hääletus oli sõnum miljonitelt elanikelt, kes tundsid, et keegi pole neid väga kaua kuulanud. Paljude jaoks oli see valukarje,» sõnas Eagle.

Tööpartei juhivalimiste korraldamine sõltub erakonna täitevkomitee otsusest, kas Corbyn vajab kandideerimiseks leiboristide parlamendisaadikute toetusavaldusi või pääseb valimissedelile automaatselt.

Partei reeglid on mitmetitõlgendatavad ja Corbyn on ähvardanud õiguslike abinõudega juhul, kui ta automaatselt juhivalimistele ei pääse.

Sotsialistlike vaadetega Corbyn, kes on alates 1983. aastast alamkoja liige, valiti leiboristide juhiks mullu septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles