USA saatis kaks Guantánamo vangi Serbiasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp Guantanamo vangilaagris.
USA lipp Guantanamo vangilaagris. Foto: SCANPIX

USA kaitseministeerium teatas täna kahe Guantánamo vangi saatmisest Serbiasse, Kuubal asuvas kurikuulsas vangilaagris on veel 76 kinnipeetavat.

Tadžiki kodanik Muhammadi Davlatovi ja jeemenlase Mansur Ahmad Saad al-Dayfi Serbiasse saatmise kiitsid heaks kuus USA ministeeriumi ja valitsusametit, teatas Ühendriikide välisministeerium.

Äsja saatis Washington Jeemeni kodaniku Fayiz Ahmad Yahia Itaaliasse.

2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute järel loodud Guantánamo omandas USA eelmise presidendi George W. Bushi ametiajal kurikuulsuse jõhkraid ülekuulamismeetodeid kasutava kinnipidamiskohana, kus hoiti süüdistust esitamata terrorismis kahtlustatavaid.

USA president Barack Obama üritab Guantánamot sulgeda alates oma esimese ametiaja algusest 2009. aastal. Tema hinnangul kasutavad džihadistid selle olemasolu värbamiseks ning see toetab USA-vastast narratiivi.

Kuuba president Raúl Castro on öelnud, et pika vaenu seljataha jätmise üheks tingimusteks on Guantánamo tagastamine Kuubale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles