Cameron: Suurbritannia saab kolmapäeva õhtuks uue peaministri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia saab uue peaministri kolmapäeva õhtuks, teatas ametist lahkuv valitsusjuht David Cameron täna pärast seda, kui valitsevate konservatiivide juhiks oli ainsana kandideerima jäänud Theresa May.

«Kolmapäeva õhtuks on meil selles hoones minu selja taga uus peaminister,» lausus Cameron Downing Streetil peaministri residentsi ees ajakirjanikele.

Cameron ütles, et vastab kolmapäeval alamkojas viimast korda peaministrina parlamendisaadikute küsimustele ja läheb seejärel kuninganna Elizabeth II juurde, kellele esitab lahkumisavalduse.

Valitsusjuhi sõnul on selge, et Mayl on konservatiivide parlamendisaadikute seas «ülekaalukas» toetus. Vastaskandidaat Andrea Leadsom langetas kõrvale astudes õige otsuse, ütles Cameron.

Cameron teatas tagasiastumisest pärast 23. juuni referendumit Euroopa Liidu liikmesuse üle, mille võitsid lahkumise pooldajad.

Esialgu pidi konservatiivide uus esimees selguma septembri alguseks, aga energeetikaminister Andrea Leadsomi tänane otsus kõrvale astuda jättis ainsana kandideerima May.

May toetas Suurbritannia jäämist EL-i, ent on öelnud, et austab valijate otsust ning Brexit tähendab Brexitit. Leadsom toetas EL-ist lahkumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles